Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Τσαπουρνιώτη – Ο Δήμαρχος μιλάει για όλους και για όλα στην Μαρία Καράπα

Πηγή http://www.90fm.gr/

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην αποκλειστική συνέντευξη του, μας μιλά από καρδιάς για την απόφαση του να είναι υποψήφιος, το όραμα του για τον τόπο του, τα έργα που έχει πραγματοποιήσει αλλά και για εκείνα που είναι σε εξέλιξη . Μιλά συγκινημένος για τις κόρες του, αλλά και την αγωνία του να μείνουν οι νέοι στον τόπο . Με θερμά λόγια αναφέρεται στην συνεργασία του με τον Στ Μπένο, τον Χρ. Τριαντόπουλο και τον Φ. Σπανό, ενώ αποκαλύπτει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος .

Μαρία Καράπα: κ. Τσαπουρνιωτη πως αποφασίσατε να είστε υποψήφιος δήμαρχος;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Κα Καραπα έβαλα για πρώτη φορά υποψηφιότητα. Δεν ήμουν ούτε καν δημοτικός σύμβουλος ποτέ. Είμαι από ένα χωριό το οποίο είναι από τα πιο μικρά στον δήμο και έβλεπα ότι όσοι τελειώνουν το λύκειο, εξαφανίζονται και λέω θα πρέπει αν φύγουμε και εμείς. Ο πρώτος μου στόχος ήταν να δώσουμε κάποιο κίνητρο να μείνουν οι νέοι.

Μαρία Καράπα: Από όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά τι υλοποιήσατε;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Στους προεκλογικούς μου λόγους δεν υποσχέθηκα τίποτα. Η πρόταση που έφερα στον κόσμο ήταν ότι θα νοικοκυρέψουμε τον Δήμο με πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις στο οικονομικό μοντέλο του. Πριν αναλάβω ο δήμος ήταν εγκαταλελειμμένος. Δεν υπήρχαν ούτε φώτα, ούτε δρόμοι, τίποτα. Ο κόσμος περίμενε τα βασικά από μένα. Προχωρήσαμε όμως πολύ γρήγορα παρακάτω. Τα κάνω και για τα κορίτσια μου, ελπίζω να μείνουν εδώ . Κουστούμι δεν είχα φορέσει μέχρι να γίνω δήμαρχος, μόνο γαμπρός. Όταν ανέλαβα τον δήμο είχε εκατομμύρια χρέη, γύρω στα 2 εκατ. Ευρώ δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες τις έχω εξοφλήσει όλες, και 4 εκατ. Ευρώ σε δάνεια. Δεν χρωστάμε ούτε σεντ.

Μαρία Καράπα : Με τι ποσοστό εκλεγήκατε ;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Στην πρώτη Κυριακή είχα πάρει 33% και την δεύτερη 53%. Ο άλλος υποψήφιος είχε πάρει 37 στην πρώτη. Είχα αποφασίσει να ασχοληθώ μία τετραετία γιατί έχω επιχειρήσεις, είμαι μηχανολόγος μηχανικός και έχω μια κατασκευαστική εταιρία, έχω ένα κατάστημα με υλικά οικοδομών, έχω ένα τεράστιο κτήμα με 2000 ρίζες ελιές.

Μαρία Καράπα: Είπατε «είχα αποφασίσει».., άρα θα συνεχίσετε;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Δεν μπορώ κ Καράπα τώρα να τα παρατήσω. Στον δήμο εκτελούνται έργα αυτή τη στιγμή 40.000.000 ευρώ, που είχαν δρομολογηθεί πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Μαρία Καράπα: Ποια έργα είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Η αποχέτευση των Ροβιών, ένας οικισμός που έχει 41 ξενοδοχεία και δεν έχει αποχέτευση ένα έργο της τάξεως 4.300.000 ευρώ.
Καινούργιο γήπεδο στις Ροβιές. Έχει δημοπρατηθεί, έχει υπάρξει ανάδοχος και την άνοιξη θα ξεκινήσει να υλοποιείται Δίκτυο ύδρευσης στην Λίμνη γιατί έχει αμίαντο, ένα έργο κοντά στα 4.εκατ. ευρώ.

Δίκτυο ύδρευσης στην Αγ. Άννα 7,5 εκατ. Ευρώ. Ολόκληρη η παραλία δεν είχε αποχέτευση. Κατασκευάζεται λιμάνι στην Αγ. Άννα έργο 7.εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια.
Έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 17.000.000 ευρώ έργα, ο μόνος δήμος στην Στερεά Ελλάδα που έχει ενταχθεί με αυτό το ποσό. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το πλαφόν το οποίο είναι 12 εκατ. Ευρώ. Έχουμε εντάξει έργα μέσω του Περιφερειακού προγράμματος, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και αυτή τη στιγμή εντάχθηκαν και τα αντιπλημμυρικά έργα 20 εκατ. Ευρώ.

Μαρία Καράπα: Ποιο είναι συνολικά το ποσό που φτάνει ο προϋπολογισμός σας ;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Συνολικά του Δήμου και του Νομικού προσώπου της ΔΕΗΑ, ξεπερνάει τα 55 εκατ. Ευρώ σε σύνολο. Είναι έργα που έχουν ενταχθεί, άλλα από αυτά έχουν δημοπρατηθεί, άλλα υλοποιούνται ήδη και ορισμένα έχουν ολοκληρωθεί.
Στην προηγούμενη θητεία από μένα δεν εκτελέστηκε κανένα έργο και είχε ενταχθεί μόνο ένα έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, το οποίο το εκτέλεσα το πρώτο τρίμηνο. Αλλά δεν θέλω να βάλω αντιστοιχία με την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά με τους υπόλοιπους Δήμους της Εύβοιας, οι οποίοι δουλεύουν αρκετά και έχουν εντάξει πολλά έργα αλλά, τα 17 εκατ. Ευρώ που έχουμε εντάξει εμείς στο «Αντώνης Τρίτσης», δεν το έχει κάνει ούτε η Χαλκίδα που είναι πόλη 100.000 κατοίκων.

Μαρία Καράπα: Με τον Στ. Μπένο και τον Χρ. Τριαντόπουλο πως θα χαρακτηρίζατε την συνεργασία σας; 

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνεργάζομαι και με τον κ. Μπένο και τον κ. Τριαντόπουλο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευκαιρία το πρόγραμμα Μπένου για την Β. Εύβοια, απλά αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι ακόμα δύσπιστος και στεναχωρημένος. Όταν αρχίσει να ξετυλίγεται αυτό το πρόγραμμα πιστεύω ότι θα πάει καλά. Δεν είναι τυχαίος ο Μπένος. Είναι μία ισχυρά πολιτική μονάδα στην χώρα μας.

Εμείς εκτελούμε ένα πρόγραμμα, ο κ Μπένος εκτελεί ένα άλλο πρόγραμμα. Αυτά τα δύο βέβαια συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά. Θέλει λίγο υπομονή να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των έργων του Μπένου.
Εμάς ήδη αρχίζει και δουλεύει το σύστημα. Εκτελούμε δεκάδες μικρά έργα. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώσαμε 9 παιδικές χαρές σε 9 χωριά και κατασκευάζουμε άλλες 6 για 1000 παιδιά που έχουμε σε όλο τον Δήμο.

Μαρία Καράπα: Μέχρι τις εκλογές πιστεύεται ότι θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα έργα που έχετε προγραμματίσει ;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Μέχρι τις εκλογές στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ενταγμένα έργα. Μιλάμε για 20 έργα. Έχουν δημοπρατηθεί τα 10 και μέσα στο επόμενο 4μηνο θα δημοπρατηθούν και τα υπόλοιπα. Τώρα πόσα θα έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν μέχρι του χρόνου τον Οκτώβρη, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να το ξέρω γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Μαρία Καράπα: Ποιο είναι εκείνο το έργο που θέλετε οπωσδήποτε να γίνει;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Αυτό που επιδιώκουμε όλοι είναι ο δρόμος για την Χαλκίδα. Δεν είναι έργο δικό μας, είναι κεντρικό. Είναι υπό ένταξη ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά την παραλιακή ένωση του ανατολικού μετώπου από Βασιλικά μέχρι την Κρύα Βρύση. Πρόκειται για ένα έργο που θα ενώσει τις παραλίες, όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δρόμος, τον έχουμε όμως χαράξει με δικά μας χρήματα και περιμένουμε να ενταχθεί σε ένα μεγάλο πρόγραμμα οδοποιίας που υπάρχει. Συνολικά πρόκειται για προϋπολογισμό 5 εκατ. Ευρώ όμως αυτή τη στιγμή έχει ενταχθεί το μεγαλύτερο κομμάτι, ενώ απομένει περίπου 1.5 εκατ. Ευρώ προς ένταξη.

Μαρία Καράπα: Πως είναι οι σχέσεις σας με την περιφέρεια σας βοηθάει ;Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Με την Περιφέρεια οι σχέσεις μου είναι πάρα πολύ καλές, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία μας. Μάλιστα αναμένουμε τον Φανή τον Σπανό αύριο να μας επισκεφθεί για να δει από κοντά τι γίνεται και να ακούσει . Άλλωστε κάνει τακτικά επισκέψεις στην Β Εύβοια .

Μαρία Καράπα: Τι μήνυμα στέλνετε στους δημότες σας ;

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Ότι θα συνεχίσω με την ίδια θερμή την προσπάθεια να αλλάξω την μοίρα του τόπου μας ώστε να αναπτυχθεί να βελτιωθεί η ζωή όλων μας Νιώθω ότι ανέλαβα μόλις χτες και πρέπει να τρέξω μαζί με τους συνεργάτες μου ώστε να μείνουν οι νέοι μας στον τόπο μας και αν είναι δυνατόν να επιστρέψουν όσοι έφυγαν

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype