Δεύτερη Συνάντηση Εργασίας Μελετητών για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Την Τετάρτη 03 Νοεμβρίου 2021, και ώρα 18:00  – 21:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των βασικών συντελεστών, των μελετητών και των χορηγών του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην αίθουσα όπου συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τους συντελεστές του Προγράμματος υποδέχθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

Στη συνάντηση της Τετάρτης, συμμετείχαν ακόμη, ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ο Aντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος  Ιστιαίας-Αιδηψού, κ.  Γιάννης Κοντζιάς,  ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας, κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, η κα Εύα Γιαλαντζή, σύμβουλος του Υφυπουργού κ. Σκάλκου σε θέματα χρηματοδότησης, η κα Μίνα Κυριακού, Γ.Γ. του Δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας.

Την πρωτοβουλία για τη μηνιαία συνάντηση εργασίας των μελετητών, έχει ο  κ. Σταύρος Μπένος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Στόχος της συνάντησης είναι η καλλιέργεια σταθερού και επικοδομητικού διαλόγου σε όλη τη διάρκεια εκπόνησης των μελετών του Προγράμματος και ειδικότερα η ζύμωση των μελετητών με τον επικεφαλής της κεντρικής μελέτης για το Masterplan του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Νίκο Δρακωνάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Σταύρος Μπένος ενημέρωσε αναλυτικά τους συμμετέχοντες για την πρόοδο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης, καθώς και για την ολοκλήρωση της ανάθεσης των μελετών του προγράμματος. Επίσης, ο πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στα έργα «Φωτοδότες», η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη. Τα έργα-«φωτοδότες» θα αποτελέσουν το παράδειγμα για τον τρόπο επιλογής και υλοποίησης για τα υπόλοιπα έργα – δράσεις που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Κυρίως, όμως, θα είναι οι «τροχιοδείκτες», ώστε οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας την άνοιξη του 2022 να δουν εικόνες του μέλλοντος της περιοχής τους. Mπορείτε να δείτε την παρουσίαση του κ. Μπένου, ΕΔΩ: https://prezi.com/view/4ZcMelxbl90D7pXpOJV1/

[diazomagallery id=”1″]

Στη συνέχεια της συνάντησης εργασίας πραγματοποιήθηκε παρουσιάση για το μείζον θέμα της διασφάλισης του Οικονομικού Χώρου των Έργων & των Δράσεων του Προγράμματος που θα ενταχθούν στην Ο.Χ.Ε. Βόρειας Εύβοιας, από τις κ.κ. κα Εύα Γιαλαντζή, σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου και την κα Ελισάβετ Πρέζα, Στέλεχος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Ακολούθησε  ενημέρωση για το  νομικό πλαίσιο που διέπει την ανάθεση των  μελετών του Προγράμματος, καθώς και την υλοποίηση έργων σε περιβάλλον Έκτακτης Ανάγκης από τον Νομικό,  κ. Σωτήρη Φωτέα, ο οποίος  παρέχει εθελοντικά τις νομικές υπηρεσίες του για τις ανάγκες του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και έχει συντάξει τις συμβάσεις των μελετών του Προγράμματος.

Αμέσως μετά, ο κ. Χρήστος Χιώτης,  σύμβουλος ψηφιακών δράσεων του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», και μέλος της θερμοκοιτίδας του Διαζώματος “D-HUB” παρουσίασε την καινοτόμα Πλατφόρμα Δεδομένων, που σχεδιάζεται από τη Θερμοκοιτίδα για να υποστηρίξει το σημαντικό έργο των μελετητών αλλά και την πραγματοποίηση της Δημόσιας Διαβούλευσης για το Πρόγραμμα.

Ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των Υπουργών, του Περιφερειάρχη και των δύο Δημάρχων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα σε όσους συμμετείχαν στην συνάντηση.

Στη διάρκεια της συνάντησης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

[diazomagallery id=”2″]

Μπορείτε να δείτε:

Την Ημερήσια Διάταξη του Προγράμματος

Το Πρακτικό της Εκδήλωσης (αναμένεται)

Το Βίντεο της Εκδήλωσης

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype