Φωτοδότες

Οι Γέφυρες της Μουσικής

Ένα σύνολο εξειδικευμένων και ελκυστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυρίως για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που θα γίνουν σε δημοτικά σχολεία των χωριών και πόλεων της Βόρειας Εύβοιας.
1. Δημιουργία μιας εικαστικής εγκατάστασης από τα παιδιά με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών και εικαστικών στην οποία χρησιμοποιούνται υλικά από το καμένο δάσος. Την όλη διαδικασία συνοδεύει τριμελές μουσικό σύνολο.
2. Σεμινάριο και συναυλία από την πολύ γνωστή El Systema Greece, το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης που χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή μεθοδολογία του El Systema. Στους διδάσκοντες παρέχεται εξειδικευμένη τεχνογνωσία για το πως μπορούν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν ένα μεγάλο μουσικό σύνολο χορωδιακό και ορχηστρικό με βάση την πολύτιμη διεθνής εμπειρία του El Systema, που έχει υιοθετηθεί από την UNESCO και δεκάδες χώρες.
3. Εκδηλώσεις-μαθήματα με τίτλο ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ στις οποίες ένα διαφορετικό κάθε φορά όργανο συνομιλεί με έναν αφηγητή. Η μουσική δεν συνοδεύει απλά το κάθε παραμύθι αλλά ανοίγει διάλογο και εμπλουτίζει την αφήγηση μέσα από τις νότες και το ηχόχρωμα του κάθε οργάνου.
4. Εκπαιδευτικά προγράμματα γνωριμίας με τα όργανα της ορχήστρας από την Underground Youth Orchestra όπου τα παιδιά βλέπουν και ακούν τον τρόπο με τον οποίο οι φράσεις μιας μουσικής σύνθεσης ξεδιπλώνονται και τα μέλη της ορχήστρας συνεργάζονται για το τελικό αποτέλεσμα

Τελικός Δικαιούχος

Μέγαρο Μουσικής

Προϋπολογισμός

70,000.00 €

Πηγή Χρηματοδότησης

Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΥπΠΟΑ
Facebook
Twitter
LinkedIn