Αναβάθμιση Τουριστικών Πόλων / Παραλία Αγ. Άννας

Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2024

Εξέλιξη Έργου

clock
ΕΝΤΑΞΗ
clock
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ / ΑΝΑΘΕΣΗ
clock
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ / ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
clock
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Προοίμιο
Για το έργο της ανάπλασης της παραλίας της Αγ. Άννας το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ανέθεσε μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας ως δωρεά. Μετά την έγκριση της δωρεάς από τον Δήμο, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.
Το έργο περιλαμβάνεται στον πυρήνα των έργων της Ο.Χ.Ε. Βόρειας Εύβοιας (Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας)
Το Στίγμα
Αναμονή της σχετικής πρόσκλησης για την ένταξη της χρηματοδότησης του έργου στην Ο.Χ.Ε. Βόρειας Εύβοιας (ΕΣΠΑ 21-27 | ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας)
Το Επόμενο Βήμα
Πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής προς τον Χωρικό Φορέα (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), η οποία θα εδράζεται στο masterplan που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Φυσικό Αντικείμενο

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην Αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης της Αγίας Άννας του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναβάθμισης των τουριστικών πόλων της Βόρειας Εύβοιας. 

Ειδικότερα, προτείνεται η αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης της Αγίας Άννας, με ανάπλαση από το αλιευτικό καταφύγιο/λιμάνι έως την περιοχή του ξενοδοχείου Thalatta Resort, η οποία θα περιλαμβάνει, σε συνέχεια της υφιστάμενης διαμόρφωσης:

  • Χώρο περιπάτου
  • Ζώνη κυκλοφορίας ποδηλάτων
  • Χώρο πρασίνου
  • Υποστηρικτικές εγκαταστάσεις της παραλίας: ντουζιέρες, αποδυτήρια, παγκάκια, κάδους απορριμμάτων
  • Νέο φωτισμό της περιοχής

Ταυτότητα του Έργου

Φορέας Χρηματοδότησης:
Τελικός Δικαιούχος:
Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
Φορέας Υλοποίησης:
ΣΚΑΠΑΝΗ Α.Ε.
Προϋπολογισμός Έργου:
€2500000
Ενδεικτικό Χρονοδιάγραμμα:
12 Μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

Σκοπιμότητα / Αποτελέσματα / Ωφελούμενοι

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης εικόνας της παραλίας της Αγ. Άννας, οικισμού που επλήγη σοβαρά από τις πυρκαγιές του ’21. Η παραλία της Αγ. Άννας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και διασημότερες ακτές, φημισμένη για τα καθαρά νερά της και την αμμουδιά της και σημαντικό πόλο έλξης τουριστών. 

Στόχος της παρέμβασης είναι η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά αλλά και να εξυπηρετεί καλύτερα πεζούς, λουόμενους και ποδηλάτες, με σύγχρονο σχεδιασμό και οργανωμένο τρόπο. Απώτερος σκοπός είναι ο εκσυγχρονισμός και η αισθητική ανανέωση όλου του οικισμού, που θα αποκτήσει το παραλιακό μέτωπο που του αξίζει, προσελκύοντας τουρισμό αλλά και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων του.