Αναβάθμιση Τουριστικών Πόλων / Παραλία Ροβιών

Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2024

Εξέλιξη Έργου

clock
ΕΝΤΑΞΗ
clock
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ / ΑΝΑΘΕΣΗ
clock
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ / ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
clock
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Προοίμιο
Για το έργο της ανάπλασης της παραλίας των Ροβιών εκπονήθηκε μελέτη από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Η μελέτη ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας ως δωρεά. Μετά την έγκριση της δωρεάς από τον Δήμο, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.
Το έργο περιλαμβάνεται στον πυρήνα των έργων της Ο.Χ.Ε. Βόρειας Εύβοιας (Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας)
Το Στίγμα
Αναμονή της σχετικής πρόσκλησης για την ένταξη της χρηματοδότησης του έργου στην Ο.Χ.Ε. Βόρειας Εύβοιας (ΕΣΠΑ 21-27 | ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας)
Το Επόμενο Βήμα
Πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής προς τον Χωρικό Φορέα (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), η οποία θα εδράζεται στο masterplan που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Φυσικό Αντικείμενο

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης των Ροβιών, και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης των τουριστικών πόλων της Βόρειας Εύβοιας. 

Ειδικότερα, φυσικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπλαση του κεντρικού, διαμορφωμένου μετώπου, η οποία θα περιλαμβάνει:

  • Μετατροπή του κεντρικού δρόμου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
  • Διαμόρφωση χώρου περιπάτου.
  • Διαμόρφωση και εμπλουτισμό της ζώνης πρασίνου.
  • Εξυπηρέτηση των λουόμενων με κάθετες προσβάσεις από deck ανά τακτά διαστήματα.
  • Νέο αστικό εξοπλισμό: παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, κ.ά.
  • Νέο φωτισμό της περιοχής.

Ταυτότητα του Έργου

Φορέας Χρηματοδότησης:
Τελικός Δικαιούχος:
Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
Φορέας Υλοποίησης:
ΣΚΑΠΑΝΗ Α.Ε.
Προϋπολογισμός Έργου:
€1000000
Ενδεικτικό Χρονοδιάγραμμα:
12 Μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

Σκοπιμότητα / Αποτελέσματα / Ωφελούμενοι

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης εικόνας της παραλίας των Ροβιών, οικισμού που επλήγη από τις πυρκαγιές του ’21. Οι Ροβιές αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών, γνωστές για την μεγάλη, αμμουδερή παραλία τους και τον μεσαιωνικό τους πύργο.

Στόχος της παρέμβασης είναι η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά, αποκτώντας ένα ενιαίο ύφος σε όλο το μήκος του, αλλά και να εξυπηρετεί καλύτερα πεζούς και λουόμενους, με σύγχρονο σχεδιασμό και οργανωμένο τρόπο. Απώτερος σκοπός είναι ο εκσυγχρονισμός και η αισθητική αναβάθμιση όλου του οικισμού, ο οποίος θα αποκτήσει το παραλιακό μέτωπο που του αξίζει, προσελκύοντας τουρισμό, αλλά και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων του.