Εγκατάσταση δωρεάν Wifi σημείων στους Δήμους Β. Εύβοιας

Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2023

Εξέλιξη Έργου

ΕΝΤΑΞΗ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ / ΑΝΑΘΕΣΗ
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ / ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Προοίμιο
Το έργο αφορά τη δημιουργία Ευρυζωνικού Δικτύου σε οικισμούς που έχουν πληγεί, με την εξασφάλιση της απαραίτητης υποδομής σε συνεργασία με τους δύο δήμους της περιοχής και την εγκατάσταση σε ανοιχτά σημεία των δύο δήμων κεραιών που θα παρέχουν δωρεάν καλές ταχύτητες για επισκέπτες και κατοίκους.
Το Στίγμα
Η δράση έχει ολοκληρωθεί

Φυσικό Αντικείμενο

Στο πλαίσιο της γενικότερης υποστήριξης για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας υπήρξε η ανάγκη για δημιουργία Ευρυζωνικού Δικτύου σε οικισμούς που έχουν πληγεί. Η πρόταση αφορούσε στην εξασφάλιση της απαραίτητης υποδομής σε συνεργασία με τους δύο δήμους της περιοχής και στην εγκατάσταση σε ανοιχτά σημεία των δύο δήμων κεραίες που θα παρέχουν δωρεάν καλές ταχύτητες για επισκέπτες και κατοίκους.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές οι οποίες θα υποστηριχθούν στους δύο δήμους είναι:

Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού:

  • Λουτρά Αιδηψού (Περιοχή Θερμοποτάμου)
  • Ωρεοί (Μνημείο Ταύρου)

Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας:

  • Δημαρχείο Αγ. Άννας
  • Πλατεία Κηρίνθου
  • Κεχριές

Ταυτότητα του Έργου

Φορέας Χρηματοδότησης:
Τελικός Δικαιούχος:
Εταιρεία COSMOTE A.Ε.
Φορέας Υλοποίησης:
Εταιρεία COSMOTE A.Ε.
Προϋπολογισμός Έργου:
Ενδεικτικό Χρονοδιάγραμμα:
Ολοκληρώθηκε

Σκοπιμότητα / Αποτελέσματα / Ωφελούμενοι

Σκοπός της παρούσας δράσης ήταν να ενισχυθεί σημαντικά η ψηφιακή υποδομή των δύο δήμων σε θέματα δικτύου, ώστε να προσελκύσει επισκέπτες και να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων.

Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης δράσης ενισχύεται η παρουσία των οικισμών των δύο δήμων στον τουριστικό χάρτη της Βόρειας Εύβοιας.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι τοπικές επιχειρήσεις μέσω της ενίσχυσης της προσβασιμότητας των τουριστών / επισκεπτών σε δωρεάν ευρυζωνικές υπηρεσίες, η τοπική κοινωνία και οι επισκέπτες, με τη δωρεάν πρόσβαση για τις καθημερινές τους ανάγκες σε δημόσιους χώρους.