Επιμόρφωση Εργαζομένων στον τομέα της εστίασης και αναψυχής

Τελευταία Ενημέρωση: 13/02/2023

Εξέλιξη Έργου

clock
ΕΝΤΑΞΗ
clock
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ / ΑΝΑΘΕΣΗ
clock
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ / ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
clock
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Προοίμιο
Το έργο περιλαμβάνεται στον πυρήνα των έργων της Ο.Χ.Ε. Βόρειας Εύβοιας (Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας)
Το Στίγμα
Αναμονή της σχετικής πρόσκλησης για την ένταξη της χρηματοδότησης του έργου στην Ο.Χ.Ε. Βόρειας Εύβοιας (ΕΣΠΑ 21-27 | ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας)
Το Επόμενο Βήμα
Πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής προς τον Χωρικό Φορέα (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), η οποία θα εδράζεται στο masterplan που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Φυσικό Αντικείμενο

Η παραγωγική ταυτότητα της Βόρειας Εύβοιας περιλαμβάνει πλήθος τοπικών προϊόντων μοναδικής προέλευσης και γεύσης. Η μορφολογία του εδάφους και οι ιδανικές κλιματικές συνθήκες προσδίδουν συγκριτικά πλεονεκτήματα στα ευβοϊκά προϊόντα. 

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και της διασύνδεσης της τοπικής παραγωγής με τον κλάδο της εστίασης, καθώς και του ανασχεδιασμού της γαστρονομίας της περιοχής στη βάση εμπειριών και καλών πρακτικών άλλων περιοχών, προτείνεται η υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων γαστρονομίας επαγγελματιών εστίασης. 

Η υλοποίηση των σεμιναρίων θα γίνει με τη συμμετοχή βραβευμένων chef, κριτικών γεύσης, αλλά και εξειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού. 

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να αποκομίσουν γνώσεις ιδιαίτερα χρήσιμες στο αντικείμενο δράσης και ενασχόλησής τους σε θεματικές ενότητες, όπως «το στήσιμο ενός εστιατορίου», «η κοστολόγηση μενού», «η γευσιγνωσία ελαιολάδου», «ο σωστός συνδυασμός κρασιών και συνταγών», «η ορθή προετοιμασία του menu ενός εστιατορίου» κ.λπ.
  • Να ενημερωθούν για τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις
  • Να μαγειρέψουν και να ανακαλύψουν μαζί με τους chef πρωτότυπες ιδέες και έξυπνους μαγειρικούς συνδυασμούς, αξιοποιώντας τα εκλεκτά και ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στη Βόρεια Εύβοια, προκειμένου να αναδειχθεί η γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής,
  • Να πληροφορηθούν για ζητήματα σπατάλης προμηθειών και εξοικονόμησης πόρων δεδομένης της επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης
  • Να γνωρίσουν σύγχρονες τεχνικές και διαδικασίες που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του κλάδου της εστίασης και, παράλληλα, στην εξοικονόμηση πόρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ταυτότητα του Έργου

Φορέας Χρηματοδότησης:
Τελικός Δικαιούχος:
Επιμελητήριο Εύβοιας
Φορέας Υλοποίησης:
Επιμελητήριο Εύβοιας
Προϋπολογισμός Έργου:
€100000
Ενδεικτικό Χρονοδιάγραμμα:
2023 - 2026

Σκοπιμότητα / Αποτελέσματα / Ωφελούμενοι

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση των παραγωγών της Βόρειας Εύβοιας, μέσα από τη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων τους στα σημεία μαζικής εστίασης, τα οποία με τρόπο ευρηματικό θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα τοπικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων. 

Επιπλέον στόχος αποτελεί η διαμόρφωση ενός γαστρονομικού προϊόντος που θα μπορέσει να συνδυάσει τα τοπικά προϊόντα με τις υπηρεσίες φιλοξενίας και να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τοπικό προϊόν που θα προσφέρει μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες της περιοχής.