Δράσεις και Εκδηλώσεις 2022 στη Βόρεια Εύβοια

Μάιος 2022

Τέλη Μαΐου 2022

Meet your Makers - Διοργάνωση ενός ταξιδιού fam trip διάρκειας 4-5 ημερών στη Β. Εύβοια

Με τη συμμετοχή ατόμων που έχουν ιδιαίτερη επιρροή και θα ευνοήσουν τουριστικά την περιοχή (influencers, δημοσιογράφοι, κ.α.)

Το ταξίδι μεταξύ άλλων θα περιέχει: ποδηλατική περιήγηση στο Δάσος, γαστρονομική εμπειρία μέσα στο καμένο δάσος της Β. Εύβοιας, κ.α.

Ιούνιος 2022

3-5 Ιουνίου 2022

Meet your Makers - Έκθεση πορτρέτων τοπικών παραγωγών

Μέσα από δημοσιεύματα και συνεντεύξεις από τον δημοσιογράφο και φωτογράφο Γιώργο Ζαρζώνη δημιουργήθηκε μια σειρά «πορτρέτων» τοπικών παραγωγών της Βόρειας Εύβοιας.

Στην συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Διαζώματος θα γίνει μια έκθεση αυτών των πορτρέτων για να γίνουν γνωστοί σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο που θα παρευρεθεί εκείνες τις μέρες.

15-19 Ιουνίου 2022

Evia Film Project, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα

Με πρωτότυπες δράσεις, προβολές ταινιών σε αναπάντεχα σημεία, masterclasses, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και συναυλίες.

Φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Βόρεια Εύβοια σε διεθνές κέντρο του Green Cinema, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δημιουργούς και παραγωγούς από όλον τον κόσμο να παρουσιάσουν σε αυτό για πρώτη φορά τα κινηματογραφικά τους σχέδια.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Συναυλία Κωστή Μαραβέγια στην παραλία της Αγίας Άννας

Ιούλιος 2022

Ιούλιος 2022

Γιορτές του Δάσους – από τη Somewhere We Know

Δράσεις προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή μέσα από τη διοργάνωση:

  • καλλιτεχνικών δρώμενων (συναυλιών μουσικής, προβολής ταινιών κλπ)
  • οργάνωση διαδρομών/εκδρομών για τη γνωριμία με την περιοχή, την ιστορία, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της
  • εκθέσεων προβολής τοπικών προϊόντων και παραγωγών
  • εθελοντικών και βιωματικών δράσεων στο δάσος

Οι προτεινόμενες δράσεις του φεστιβάλ θα καλύπτουν όλη την περιοχή του κάθε Δήμου.
Θα διοργανωθούν εκδηλώσεις με βάση ένα συγκεκριμένο μέρος, πχ Πευκί, Αγία Άννα αλλά κατά τη διάρκεια των τριήμερων φεστιβάλ κάθε χωριό ή σύλλογος ή τοπικός παραγωγός/εταιρία θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ με συγκεκριμένες δράσεις ή χώρους που θα είναι ανοιχτοί και επισκέψιμοι για ξενάγηση ή περιήγηση.

Παράλληλα θα διοργανωθούν διάφορες δράσεις γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα, προβολές ταινιών, θεματικές ομιλίες για την ιστορία της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, περπατήματα στη φύση με θέμα “Η αναγέννηση του δάσους μετά τη φωτιά”, ενημέρωση για την πρόληψη πυρκαγιών ή/και δασοπυρόσβεση από ομάδα εθελοντών δασοπυροσβεστών, παρουσιάσεις από ρητινοσυλλέκτες και μελισσοκόμους.

1-3 Ιουλίου 2022

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης και Γιορτή του Δάσους στο Πευκί

Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022 – Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, μουσική συναυλία στο Πευκί με τον Θανάση Πολυκανδριώτη. “Μουσική παράσταση για τα 100 χρόνια μνήμης, από τη Μικρασιατική καταστροφή”

Διοργάνωση τριών ημερήσιων πολιτιστικών εκδρομών από την Somewhere We Know
από το Πευκί (διάρκειας 6 ωρών)
Με επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και επισκέψιμα κτήματα με τοπικά προϊόντα στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές αλλά και σε άλλα σημεία του Δήμου, για τη γνωριμία με την περιοχή, την ιστορία, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ντόπιους, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής.

8-10 Ιουλίου 2022

Τριήμερο μουσικό φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου, Μέγαρο Μουσικής και Γιορτή του Δάσους στην Αγία Άννα

Μουσικές συναυλίες από 4 συγκροτήματα εθνικ-τζαζ-παραδοσιακής μουσικής και την ορχήστρα και παιδική χορωδία “ΙΩΝΙΑ”.

Διοργάνωση τριών ημερήσιων πολιτιστικών εκδρομών από την Somewhere We Know (διάρκειας 6 ωρών) με επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και επισκέψιμα κτήματα με τοπικά προϊόντα στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές αλλά και σε άλλα σημεία του Δήμου, για τη γνωριμία με την περιοχή, την ιστορία, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ντόπιους, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής.

16 Ιουλίου 2022

Πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Ιοκάστη” στη Λίμνη

Ένας αφηγηματικός μονόλογος πάνω στον μύθο του Οιδίποδα από την πλευρά της Ιοκάστης.
Η Ιοκάστη η μητέρα του Οιδίποδα μιλά για την ιστορία των Λαβδακειδών και φτάνει μέχρι την στιγμή που όλα έρχονται στο φως. Για την στιγμή που το τραγικό αποκαλύπτεται όταν ο γιος της «δει» αυτό η μοίρα, ή οι θεοί ακόμα και ο ίδιος απέφευγε.

Με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου – Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Χατζής

Ιούλιος 2022

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και περιβαλλοντική δράση σε επιλεγμένες περιοχές της Εύβοιας

Δημιουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε κεντρικές πλατείες και χώρους της κοινότητας και δημιουργικών δράσεων σε δύο επιλεγμένες περιοχές της Εύβοιας (Λίμνη και Κουρκουλούς)
Φάση υλοποίησης & εργαστηρίων/ κινηματογράφησης (Ιούλιος 2022 – Μάιος 2023)
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων και δημιουργικών δράσεων με αφορμή το περιβάλλον και την τέχνη, στοχεύει στην προώθηση μιας κουλτούρας zero waste (μηδενικού αποτυπώματος) και στην ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία μίας παράστασης μουσικού θεάτρου το 2023, η οποία θα ταξιδέψει στην Εύβοια με τελική παρουσίαση στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Φθινόπωρο 2022

Φθινόπωρο 2022

Φωνές του Φθινοπωρινού Δάσους

Μέγαρο Μουσικής – Μουσικές συναυλίες με γνωστούς μουσικούς και μία κιθάρα

Όταν οι τουρίστες και επισκέπτες φεύγουν, σε μια συμβολικού περιεχομένου κίνηση, τρεις κορυφαίοι ερμηνευτές και συνθέτες η Δήμητρα Γαλάνη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την πολύτιμη φωνή τους και μια κιθάρα επισκέπτονται απομακρυσμένα χωριά της Βόρειας Εύβοιας συναντώντας τους κατοίκους, συζητώντας και τραγουδώντας μέσα στο κλίμα μιας ανθρώπινης πιο κοντινής επαφής.

Φθινόπωρο 2022

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Μέγαρο Μουσικής – Ένα σύνολο εξειδικευμένων και ελκυστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυρίως για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που θα γίνουν σε δημοτικά σχολεία των χωριών και πόλεων της Βόρειας Εύβοιας.

  1. Δημιουργία μιας εικαστικής εγκατάστασης από τα παιδιά με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών και εικαστικών στην οποία χρησιμοποιούνται υλικά από το καμένο δάσος. Την όλη διαδικασία συνοδεύει τριμελές μουσικό σύνολο.
  2. Σεμινάριο και συναυλία από την πολύ γνωστή El Systema Greece, το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης που χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή μεθοδολογία του El Systema. Στους διδάσκοντες παρέχεται εξειδικευμένη τεχνογνωσία για το πως μπορούν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν ένα μεγάλο μουσικό σύνολο χορωδιακό και ορχηστρικό με βάση την πολύτιμη διεθνής εμπειρία του El Systema, που έχει υιοθετηθεί από την UNESCO και δεκάδες χώρες.
  3. Εκδηλώσεις-μαθήματα με τίτλο ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ στις οποίες ένα διαφορετικό κάθε φορά όργανο συνομιλεί με έναν αφηγητή. Η μουσική δεν συνοδεύει απλά το κάθε παραμύθι αλλά ανοίγει διάλογο και εμπλουτίζει την αφήγηση μέσα από τις νότες και το ηχόχρωμα του κάθε οργάνου.
  4. Εκπαιδευτικά προγράμματα γνωριμίας με τα όργανα της ορχήστρας από την Underground Youth Orchestra όπου τα παιδιά βλέπουν και ακούν τον τρόπο με τον οποίο οι φράσεις μιας μουσικής σύνθεσης ξεδιπλώνονται και τα μέλη της ορχήστρας συνεργάζονται για το τελικό αποτέλεσμα,

Δράσεις σχετικές με την αγροδιατροφή

Φθινόπωρο 2022

Εντός του φθινοπώρου του 2022

Εκπαιδευτικά προγράμματα αγροδιατροφής και σεμινάρια γαστρονομίας.
Σχεδιασμός και υποστήριξη προγράμματος – Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Δράσεις B2B

Η Δράση B2B, η οποία αποτελεί μια κοινή συντομογραφία του όρου «επιχείρηση-προς-επιχείρηση», και αφορά στη διοργάνωση επαγγελματικών συναντήσεων ανάμεσα σε τοπικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και δραστηριοτήτων (παραγωγή μεταποίηση, τουρισμός, υπηρεσίες) και σε επιχειρήσεις ή εμπόρους από την υπόλοιπη Εύβοια και Ελλάδα. Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν μετά από κατάλληλη προετοιμασία και προγραμματισμό και στους δύο Δήμους, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και σε κατάλληλα διαμορφωμένες για τις ανάγκες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Σχεδιασμός και υποστήριξη προγράμματος – Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Πρόγραμμα Open Farms

Δημιουργία ενός τοπικού αγροδιατροφικού δικτύου με επισκέψιμα αγροκτήματα και τοπικές μονάδες παραγωγής τροφίμων της περιοχής.
Επιμέλεια και προβολή δράσεων των επισκέψιμων αγροκτημάτων της περιοχής και στα πλαίσια του ευρύτερου θεσμού “Open Farm Days” ή/ και στο πλαίσιο κάποιας τοπικής αντίστοιχης “customized” εκδήλωσης και δράσης: “Evia Open Farm Days”.

Δεκέμβριος 2022

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Μετρό του Συντάγματος.

Χρόνος Υλοποίησης: μέσα στον Δεκέμβριο 2022

Πραγματοποίηση έκθεσης και διάθεσης προϊόντων στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο μετρό του Συντάγματος με τη συμμετοχή τοπικών παραγωγών, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών για την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Βόρειας Εύβοιας.