Η πρόοδος του προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Η 1η Σεπτέμβρη του 2022 είναι μια ημερομηνία ορόσημο για την εξέλιξη του προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, καθώς έχουμε τη συνάντηση δύο λεωφόρων:

  1. Ολοκλήρωση των μελετών έως τον οριστικό κατάλογο έργων και δράσεων του προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Συνεπώς ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου 2022 ο κύκλος της Δημόσιας Διαβούλευσης.
  2. Έγκριση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει και την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) Βόρειας Εύβοιας.

Από την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης για την οικοδόμηση και έγκριση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) Βόρειας Εύβοιας δε χάθηκε ούτε μια ώρα. Έτσι, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε:

  1. την έγκριση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας.
  2. την ολοκλήρωση όλων των μελετών και τη λειτουργική παράδοσή τους, η οποία θα διαρκέσει έως την 30η Σεπτεμβρίου 2022.

Μεσολάβησε μια πολύ δυναμική Δημόσια Διαβούλευση με αλλεπάλληλες εκδηλώσεις στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και ψηφιακή μέσω της ιστοσελίδας ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ που έφερε το άρωμα της κοινωνίας στα σωθικά του προγράμματος. Έτσι προέκυψε ο πρώτος κατάλογος 127 έργων και δράσεων και μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, οπότε αναμένεται ότι θα έχει εγκριθεί το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας από τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και σχετικά δημοσιεύματα, όπως η συνέντευξη της κας Καράπα Μαρίας, δημοσιογράφου από τη Βόρεια Εύβοια

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype