Η Τέταρτη Συνάντηση Εργασίας Μελετητών για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η τέταρτη καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση όλων των συντελεστών του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με μικτό σύστημα τηλεδιάσκεψης και φυσικής παρουσίας στο ισόγειο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην αίθουσα, όπου συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Στη συνάντηση αυτή ο Επικεφαλής του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρος Μπένος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία προς το πρώτο μεγάλο χρονικό «ορόσημο-στόχο», που είναι η παράδοση της Α΄ Φάσης των μελετών την 1η Μαρτίου 2022.

Το Α΄ παραδοτέο θα πρέπει να περιέχει τα εξής πέντε κεφάλαια:

  1. Συνοπτική Παρουσίαση (Executive Summary).
  2. Περιγραφή Υφιστάμενης Κατάστασης.
  3. S.W.O.T. Analysis.
  4. Πρώτη Εξειδίκευση Στρατηγικής.
  5. Ενδεικτικό Κατάλογο Έργων, Δράσεων και Δικαιούχων.

Επιπλέον, το πρώτο παραδοτέο της μελέτης δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 30 σελίδες και οι πίνακες, τα στατιστικά στοιχεία, οι χάρτες κ.λπ. να αποτελούν παραρτήματα της μελέτης.

Ο κ. Μπένος τόνισε ότι έχει ήδη συσσωρευτεί ένα μεγάλο πνευματικό και βιωματικό κεφάλαιο. «Το μεγάλο μας στοίχημα τώρα, πρόσθεσε, καθώς και η αναμέτρηση τόσο με τον ίδιο μας τον εαυτό, όσο και με όλους συλλογικά, είναι να μετουσιωθεί το παραπάνω κεφάλαιο σε έργα και δράσεις».

Εν συνεχεία, ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στα έργα – Φωτοδότες του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και εξήγησε ότι πρόκειται για έργα που θα ενταχθούν το 2022 σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. «Κάθε έργο/δράση Φωτοδότης, πρόσθεσε ο Επικεφαλής του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, θα πρέπει να πληροί συνολικά τέσσερις προϋποθέσεις, δύο πολιτικές και δυο τεχνοκρατικές και συγκεκριμένα: α) να έχει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, β) να έχει την αποδοχή της κυβέρνησης, γ) να έχει προσδιοριστεί η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δ) να έχει σαφώς προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης». 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σταύρος Μπένος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα δύο μεγάλα χρονικά ορόσημα του Προγράμματος:

  1. την παράδοση και την παραλαβή από τις αρμόδιες επιτροπές της Α΄ Φάσης των μελετών, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2022 και θα έχει ολοκληρωθεί έως την 7η Μαρτίου 2022.
  2. την παρουσίαση της Α΄ Φάσης όλων των μελετών στους πολίτες της Β. Εύβοιας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-13 Μαρτίου 2022 στην Αγία Άννα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε, επίσης:

α) η παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας  του Προγράμματος, της “EVIA META” από τον κ. Χρήστο Χιώτη, μέλος της θερμοκοιτίδας “D-HUB” του Διαζώματος,

β) η παρουσίαση της προόδου των 27 Φωτοδοτών του προγράμματος από την κα Ελισάβετ Πρέζα, Υπεύθυνη Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων,

γ) η προ-παρουσίαση της Α’ φάσης των μελετών από όλους τους μελετητές.

[diazomagallery id=”dt28022022″]

  • Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης (αναμένεται)
  • Μπορείτε να διαβάσετε το πρακτικό της συνάντησης (αναμένεται)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype