«Η Βόρεια Εύβοια ξαναγεννιέται και παράγει» – Ολοκληρώθηκε η 8η Συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η 4η Συνάντηση των μελετητών με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Βόρειας Εύβοιας

Το τριήμερο από 3 έως 5 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 8ης Συνάντησης των Εταιρικών μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στα Λουτρά της Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια, οι οποίες συνδυάστηκαν με την 4η Συνάντηση των μελετητών με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Βόρειας Εύβοιας. Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο «Thermae Sylla Spa Wellness Hotel» και επίσημος χορηγός της διοργάνωσης  ήταν το «Κτήμα Γεροβασιλείου», που είναι Εταιρικό Μέλος του Διαζώματος.
«Η Βόρεια Εύβοια ξαναγεννιέται και παράγει»
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας, ως κινητήριας δύναμης για την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που στηρίζουν το Πρόγραμμα Αναγέννησης των πυρόπληκτων περιοχών. Επιπλέον, βασικός στόχος της υπήρξε η ανάδειξη της συμβολής των Εταιρικών Μελών του Σωματείου στο πολυσχιδές έργο του Σωματείου (αρχαία θέατρα, ολιστικά προγράμματα), ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις χορηγίες για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας που χρηματοδότησαν τις 13 μελέτες που είναι σε εξέλιξη.
Στη διάρκεια των εργασιών o Επικεφαλής του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρος Μπένος, παρουσίασε την ομιλία του με τίτλο “ Το στίγμα μας”, ο οποίος επικεντρώθηκε στις αρχές που διατρέχουν το Πρόγραμμα Αναγέννησης, δηλαδή την τριπλή βιωσιμότητα, τις καθολικές συνέργειες και το κύμα μεταρρυθμίσεων.
Πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις έγιναν επίσης από μελετητές και εμπειρογνώμονες του Προγράμματος και από τη δραστήρια δομή του Διαζώματος, τη θερμοκοιτίδα “D-HUB”. Οι παρουσιάσεις της θερμοκοιτίδας είχαν επίκεντρο τη διπλή βιωσιμότητα, την καινοτομία και την διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος.


Στη διάρκεια της συνάντησης ο Συντονιστής Προγραμμάτων του Διαζώματος, κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, μαζί με τον κ. Πέτρο Ιμιρζιάδη,  Business Development Head στην Sales Promotion,  ανακοίνωσαν  την εκκίνηση του  Crowdfunding «Τα Αγριολούλουδα του Νέου Δάσους». Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση από το πλήθος δράσεων και έργων που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η Sales Promotion, Εταιρικό Μέλος του Διαζώματος  έχει αναλάβει την προβολή της παραπάνω δράσης.  Επίσης,  παρουσιάστηκε η νέα σελίδα προώθησής της, η dorees.diazoma.gr, η οποία υλοποιήθηκε από τη θερμοκοιτίδα του Διαζώματος “D-HUB” και συγκεκριμένα από τον κ. Χρήστο Χιώτη, που είναι ο  υπεύθυνος των ψηφιακών εφαρμογών στο Σωματείο.

Ξεχωριστή στιγμή του τριημέρου υπήρξε επίσης η παρουσίαση του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Λέμα, ο οποίος περιέγραψε το διαχειριστικό και διοικητικό μέρος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης καθώς και την πολύτιμη προστιθέμενη αξία της στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας συνεργασίας και συνεργειών.
Ο κύκλος ομιλιών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 05 Ιουνίου με τα στελέχη του Διαζώματος, τις κ.κ. Μαρία Σοφικίτου (αρχαιολόγο – Διευθύντρια), Μαρία Κουρασάνη (αρχαιολόγο – Υπεύθυνη Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), Κατερίνα Αβραμοπούλου (οικονομολόγο – Υπεύθυνη οικονομικής ανάπτυξης),  οι οποίες παρουσίασαν όλο το εύρος δράσης του Σωματείου για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και των ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού,  που υλοποιούνται από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τους αρμόδιους φορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση της  καταλυτικής συμβολής των Εταιρικών Μελών στην υλοποίηση των παραπάνω, καθώς και στην θερμή υποστήριξη του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από την blod (www.blοd.gr).

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά το «Ίδρυμα Μποδοσάκη» για τη σταθερή υποστήριξή του.

 Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια στιγμιότυπα από την τριήμερη εκδήλωση:
[diazomagallery id=”dt07062022″]

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στο κανάλι του Διαζώματος στο Flickr, εδώ.
4η Συνάντηση με τους θεσμούς και πολίτες της Β. Εύβοιας & 8η Συνάντηση Εταιρικών Μελών
 

Δείτε ακόμη:
Η Βόρεια Εύβοια ξαναγεννιέται και παράγει – https://parallaximag.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype