Ιωάννα Δρέττα: «Αυτό το καλοκαίρι να περάσουμε κάποιες μέρες στη Βόρεια Εύβοια. Θα κάνει διαφορά»

Πηγή: www.travel.gr
TRAVEL TEAM

Η CEO της Marketing Greece μιλά στο Travel.gr για την ξεχωριστή εμπειρία του φετινού καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια.

Η Βόρεια Εύβοια από το περασμένο καλοκαίρι τράβηξε τα βλέμματα δυστυχώς για λάθος λόγους. Για όλους όσοι την έχουν ζήσει πριν τις πυρκαγιές του 2021 ξέρουν πολύ καλά πως η περιοχή έχει μια πραγματικά διαφορετική ενέργεια. Αλλά και για όσους αποφασίσουν να την ζήσουν φέτος το καλοκαίρι, κάτι που συστήνω ανεπιφύλακτα, θα μπορέσουν να διακρίνουν πέρα από την ενέργεια της, και την πεισματώδη θέλησή της να ξαναγεννηθεί.
H CEO της Marketing Greece, κα. Ιωάννα Δρέττα, μιλά στο Travel.gr για το σημαντικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Αποκατάστασης Βόρειας Εύβοιας, για τις λιγότερο προβεβλημένες ομορφιές της και μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές για ένα αξέχαστο ταξίδι εκεί.
Αν ζητήσουμε από κάποιον να ανακαλέσει μια αυθόρμητη εικόνα από τη Βόρεια Εύβοια το πιο πιθανό είναι να θυμηθεί εκείνη την χαρακτηριστική φωτογραφία της ηλικιωμένης κυρίας στις Γούβες από την πυρκαγιά του 2021. Εσάς ποια εικόνα σας έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό;
Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη φωτογραφία που αναφέρεις έχει στοιχειώσει το μυαλό όλων μας. Όμως θέλω να πιστεύω ότι εκείνες οι μέρες έμειναν πίσω. Για εμένα η Βόρεια Εύβοια δεν είναι απλά μία εικόνα αλλά κυρίως συναίσθημα. Ηρεμία και αναζωογόνηση που συνδυάζεται μοναδικά με την πρωτόγνωρη έξαψη να δεις τι κρύβεται στον απόμακρο κολπίσκο ή με την κάθαρση που νιώθεις βουτώντας στα νερά του Ευβοϊκού και του Αιγαίου. Είναι λοιπόν περισσότερο η επαφή με τον τόπο παρά μια συγκεκριμένη εικόνα. Εξάλλου έχει τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα να σου προσφέρει που θα ήταν άδικο να μείνεις σε μία μόνο διάσταση της Βόρειας Εύβοιας.
Συμμετέχοντας στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Εύβοιας έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το δάσος της περιοχής. Θα μας πείτε λίγα πράγματα σχετικά;
Η φύση έπαιζε και συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Βόρεια Εύβοια. Είναι ένα νησί που στο DNA του εμπεριέχει το σύνολο της έννοιας της ζωής και της φύσης. Σήμερα λοιπόν ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μέρος του δάσους που δεν έχει επηρεαστεί από τις περσινές φωτιές, το οποίο εξακολουθεί να υποδέχεται το κοινό στο μεγαλείο του . Έχουμε όμως και τις περιοχές που έχουν πληγεί, και εκεί ο επισκέπτης παίρνει στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής, καθώς εδώ μπορεί να δει πως η φύση, με τη σοφία, το πείσμα, τη θέληση και τη δύναμη της αναγεννάται. Με την πιθανότητα να χαρακτηριστώ υπερβολική θα έλεγα πως το ταξίδι στην Βόρεια Εύβοια είναι ένα ταξίδι ελπίδας και προσδοκίας για τις επόμενες, καλύτερες μέρες που θα έρθουν.
Θα θέλατε να μας δώσετε μερικά tips για ένα ταξίδι στην Βόρεια Εύβοια;
Δεν θα ήθελα να αδικήσω κανένα από τα ξεχωριστά μέρη της Βόρειας Εύβοιας οπότε θα σου πω όσα μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό. Θα ξεκινήσω από τη «μύτη» του νησιού και τα δημοφιλή Λιχαδονήσια, τα οποία προσεγγίζεις με το καραβάκι από τον Άγιο Γεώργιο. Θα κάνεις οπωσδήποτε μια επίσκεψη στην αρχοντική Λίμνη για να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα τον Ευβοϊκό Κόλπο. Για ατελείωτες βουτιές στα Γιάλτρα και τις Ροβιές. Μια στάση για ανάταση ψυχής και σώματος στην Αιδηψό. Ενώ από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα, θα σου έλεγα πως σχεδόν επιβάλλεται να πας για μπάνιο στην Αγκάλη, για ιππασία στην Αγία Άννα και να δεις από κοντά πως η φύση αντιστέκεται με σθένος στην καταστροφή που υπέστη καθώς η γη ξαναγεννιέται, και στην παραλία Βλαχιά για να αφεθείς στη μοναδικότητά της. Δεν γίνεται να φύγεις από την Βόρεια Εύβοια και να μην δοκιμάσεις τα εξαιρετικά της προϊόντα. Μέλι, κρασί, λάδι, σύκα, λες και από εδώ οι θεοί του Ολύμπου αγόραζαν τις προμήθειες τους. Επίσης, είναι σημαντικό να πούμε πως φέτος η Βόρεια Εύβοια εμπλουτίζεται με μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο να προσελκύσουν επισκέπτες όπως το EviaFilmFestival από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης ο οποίος διεξάγεται 1-3 Ιουλίου στο Πευκί, το North Evia Festival που θα πραγματοποιηθεί 18 με 22 Ιούλιου κ.α.
Μοιραστείτε μαζί μας 3 πράγματα που δεν ξέρουν πολλοί για την Βόρεια Εύβοια.
Αναρίθμητα σημεία ενδιαφέροντος, πολιτισμός, ιστορία, μνημεία, γαστρονομία. Θα ξεκινούσα από αυτό καθώς η Βόρεια Εύβοια σε κάθε σημείο της έχει να σου προσφέρει αληθινές στιγμές. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το συγκλονιστικό φυσικό μνημείο του Απολιθωμένου Δάσους της Κερασιάς, το οποίο σήμερα βρίσκεται στη φάση της οριοθέτησής του. Ενώ τα αγαπημένα Λιχαδονήσια είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και εν συνεχεία ενός μεγάλου σεισμού που τα έφερε στη σημερινή τους μορφή. Ίσως για αυτό να έχουν και τόσο ξεχωριστή ενέργεια. Επίσης, εδώ ζει μια οικογένεια Μεσογειακής Φώκιας, η δημιουργία της οποίας οφείλεται στις 2 πρώτες φώκιες που μετοίκησαν από τις Σποράδες.
Θα θέλατε να μας πείτε 3 λόγους για να επισκεφθεί κάνεις την Βόρεια Εύβοια;
Πολλοί οι λόγοι, όχι μόνο τρεις, όπως έχω περιγράψει και παραπάνω. Εγώ θα σταθώ σε αυτόν τον ένα και πολύ σημαντικό λόγο. Στον τουρισμό όταν μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη δεν αναφερόμαστε σε μια μόνο παράμετρο αλλά σε ένα σύνολο αυτών, όπου ο τελικός αποδέκτης είναι ο ίδιος ο προορισμός. Έτσι φέτος η Βόρεια Εύβοια, εκτός από τις συγκινήσεις που μας θα προσφέρει και τα μαθήματα ζωής που παραδίδει μέσα από την διαδικασία αναγέννησής της, μας χρειάζεται όλους και μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος της, όπως ακριβώς λέει και το κεντρικό μήνυμά της. Πόσο σημαντικό και πόσο αλτρουιστικό είναι να περάσεις τις διακοπές σου σε ένα μέρος που στέκεται δυνατά απέναντι σε ότι έχει υποστεί; Πόσο ξεχωριστό να νιώσεις και εσύ με τη σειρά σου ότι συνέβαλλες με τον τρόπο σου στην μελλοντική εξέλιξη του τόπου; Σχεδόν σε κάθε συνέντευξη μου λέω πως ο τουρισμός είναι ο άνθρωπος. Στην Βόρεια Εύβοια αυτή η φράση βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της.
[diazomagallery id=”dem07062022″]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype