Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΕΔ – Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού για τη λειτουργία νέου παραρτήματος ΙΕΚ στον κλάδο του τουρισμού

Πηγή: ΟΑΕΔ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΕΔ – Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού για τη λειτουργία νέου παραρτήματος ΙΕΚ στον κλάδο του τουρισμού

 Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν  τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς για τη δημιουργία νέου παραρτήματος του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Χαλκίδας στον κλάδο του τουρισμού.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε με την παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χ. Τριαντόπουλου, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου και του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γ. Τσαπουρνιώτη.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η άμεση λειτουργία προγραμμάτων κατάρτισης για να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Το νέο παράρτημα του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Χαλκίδας θα προσφέρει από το επόμενο έτος κατάρτισης την ειδικότητα Τεχνικού Τουριστικών  Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία), ενώ ξεκινά η διαδικασία για την έγκριση και υλοποίηση νέας ειδικότητας «Στέλεχος Θαλασσοθεραπείας / Λουτροθεραπείας – Spa».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού πρόκειται να παραχωρήσει εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Αιδηψού για την υλοποίηση του θεωρητικού μέρους των προγραμμάτων. Τα εργαστήρια των προγραμμάτων κατάρτισης θα λειτουργήσουν με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα σε χώρους τοπικών επιχειρήσεων, δυο εκ των οποίων επισκέφθηκε σήμερα ο Διοικητής του ΟΑΕΔ.

Η υπογραφή του μνημονίου εντάσσεται στο πλαίσιο  του κυβερνητικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, στο οποίο ο ΟΑΕΔ έχει ενεργό συμμετοχή με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις για τη στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

 [diazomagallery id=”dt06042022″]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype