Νέο μέτρο για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια

Πηγή: newsbeast.gr

Σημαντική μείωση στο κόστος παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Ένα νέο μέτρο, το οποίο έχει ως στόχο να ελαφρύνει σημαντικά επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας, εισήχθη με τον νόμο 4916/2022 (Α’ 65/28.03.2022), όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 75 προβλέπει για το 2022 την καταβολή σημαντικά χαμηλότερου ανταλλάγματος (στο 10% του αρχικώς υπολογισθέντος) για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, o κ. Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα στοχευμένο μέτρο για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας, η οποία επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, τίθεται σε εφαρμογή, με τη δημοσίευση του νόμου 4916/2022. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 75, το ύψος του ανταλλάγματος για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού μειώνεται στο 10% του αρχικώς υπολογισθέντος για το 2022.

Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο, που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκάλεσαν οι περσινές πυρκαγιές στην οικονομία της Βόρειας Εύβοιας και δη στον τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, συνεχίζεται και η εφαρμογή οριζόντιων μέτρων στήριξης. Υπενθυμίζεται, ότι με το άρθρο 42 του συγκεκριμένου νόμου προβλέπεται και για το 2022 απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σημείωσε: «Για το έτος 2022, για τους πυρόπληκτους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να πληγεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, προβλέψαμε την καταβολή εξαιρετικά χαμηλού ανταλλάγματος (10% του αρχικώς υπολογισθέντως για το 2022) για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους δήμους αυτούς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την αναψυχή και την εστίαση και να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021».

[diazomagallery id=”dem02042022″]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype