Οι μαθητές του Γυμνασίου Ερέτριας ενημερώνονται για τα Ολιστικά Προγράμματα του Διαζώματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν από το Διάζωμα οι κκ. Μαίρη Μπελογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Μαρία Κουρασάνη, αρχαιολόγος και υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και  Βερενίκη Βασιλειάδου, υπεύθυνη για θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας και από το Γυμνάσιο Ερέτριας οι κκ. Άννα Καραμπατσώλη, διευθύντρια, Βασιλική Ντόκου, θεολόγος και Σταυρούλα Φραγκομανώλη, φιλόλογος καθώς και μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης. Η τηλεδιάσκεψη έγινε στα πλαίσια  της Ευρωπαϊκής δράσης «Erasmus Days 2021» και του προγράμματος Erasmus+ με θέμα: «Smart Travelling Around Europe: A Youth Guide for Sustainable Tourism».

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε ως θέμα «Οι Πολιτιστικές Διαδρομές και η ψηφιακή αποτύπωσή τους» οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα στην κ. Μ. Κουρασάνη, η οποία  τους ενημέρωσε σχετικά με το θέμα των πολιτιστικών διαδρομών, τη σύνδεσή τους με την αειφορία, την  ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την επιχειρηματικότητα, καθώς και τον ρόλο των ψηφιακών μέσων στην ανάδειξη μιας πολιτιστικής διαδρομής. Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες για νέες επαγγελματικές ειδικότητες που συνδυάζουν τις επιστήμες πολιτισμού με τις νέες τεχνολογίες.

Έπειτα, τη σκυτάλη πήρε η  κ. Β. Βασιλειάδου, η οποία απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών για τον σχεδιασμό αναδόμησης της Β. Εύβοιας (καθώς ο πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος είναι επικεφαλής της επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας), ώστε οι μαθητές  να γνωρίσουν τη σημασία του ανθρωποκεντρικού και ολιστικού χαρακτήρα του σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση των περιοχών  που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο.

Η  κ. Μ. Μπελογιάννη ενημέρωσε  τους μαθητές, τόσο για το πρόγραμμα «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα Αρχαία Θέατρα», όσο και για το νέο πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια», το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και στα πλαίσια των  Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, όπου οι μαθητές  έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με μαθητές σχολείων της Β. Εύβοιας, να αναδείξουν πολιτιστικά μνημεία της περιοχής, να σχεδιάσουν πολιτιστικές διαδρομές, να παρακολουθήσουν τα βήματα ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και μέσα από την επικοινωνία και την συνεργασία, να μυηθούν στην αξία του εθελοντισμού.

Στιγμιότυπα της τηλεδιάσκεψης προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σχολείου και στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Ταξιδεύοντας».

Facebook: https://www.facebook.com/%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%95%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-Erasmus-704689196613462

Περιοδικό: https://schoolpress.sch.gr/taxidevontas/archives/108

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερέτριας κ. Άννα Καραμπατσώλη, οι εκπαιδευτικοί κ. Βασιλική  Ντόκου και κ. Σταυρούλα Φραγκομανώλη  καθώς και οι μαθητές/τριες  της Γ ΄τάξης του Γυμνασίου Ερέτριας, ευχαριστούν θερμά τις εκπροσώπους του Διαζώματος κ. Μαρία Κουρασάνη και  κ. Βερενίκη Βασιλειάδου για την άψογη ενημέρωση και συνεργασία, καθώς και την κ. Μαίρη Μπελογιάννη για την καθοδήγηση και την έμπνευση που γενναιόδωρα προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στο πλαίσιο συνεργασίας με το Γυμνάσιο Ερέτριας, ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος.

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Βασιλική Ντόκου, Σταυρούλα Φραγκομανώλη

[diazomagallery id=”dt18102021″]

Για περισσότερες δράσεις επισκεφτείτε τη σελίδα GENERATION D.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype