Σταύρος Μπένος: Παρουσίασε το σχέδιο ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας

Πηγή: mononews

To σχέδιο για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας παρουσιάστηκε σήμερα, από τον επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, σε διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και της επιχειρηματικότητας της Εύβοιας.

Στην παρουσίαση μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Σπύρος Γεροντίτης, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), Βάλια Αρανίτου, καθώς και ο διευθυντής της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγγουλης.

Ο κ. Μπένος, στην παρουσίαση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Εύβοιας, τόνισε τη σημασία της συνέργειας όλων των εμπλεκομένων μερών για την επιτυχή έκβαση ενός ιδιαίτερα απαιτητικού εγχειρήματος, όπως αυτό της ανασυγκρότησης.

Με κεντρικό άξονα το σύνθημα «Μένουμε – Επιστρέφουμε στον τόπο μας» ο επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας παρουσίασε τη σειρά των μελετών που εκπονούνται στην πρώτη φάση της υλοποίησης του σχεδίου με σκοπό την εκπόνηση του Masterplan για το στρατηγικό σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Βόρειας Εύβοιας, η οποία αναμένεται να λάβει έγκριση στα τέλη του 2022.

Ο κ. Μπένος σημείωσε πως το εξάμηνο Μάρτιος 2022-Σεπτέμβρης 2022 είναι ένα κρίσιμο διάστημα για την τροφοδότηση του σχετικού υλικού που είναι αναγκαίο στην οικοδόμηση της ΟΧΕ.

Ο ίδιος επισήμανε την σημασία της διπλής βιωσιμότητας του σχεδίου ανασυγκρότησης και σημείωσε τη σημασία των συνεργασιών με τους φορείς της επιχειρηματικότητας για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύματος των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας, τόνισε τη σημασία της επιτροπής ανασυγκρότησης για την αντιμετώπιση των καταστροφών που βιώνει από το καλοκαίρι η Β. Εύβοια λόγω των πυρκαγιών.

Σημείωσε ότι το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας, εκπονούν μια μελέτη για τη χαρτογράφηση του πλαισίου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Εύβοια, η οποία μπορεί να διατεθεί στην επιτροπή και να συνεισφέρει στο απαιτητικό project ανασυγκρότησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Γεροντίτης επισήμανε τη σημασία της συγκεκριμένης μελέτης, ως εργαλείου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της Εύβοιας, ενώ ανέδειξε την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου για την ανάπτυξη των θέσεων των τουριστικών σκαφών αλλά και τη δημιουργία τουριστικών καταφυγίων τα οποία θα πρέπει να διασυνδέονται με άλλους κλάδους της περιφερειακής οικονομίας όπως η εστίαση και το εμπόριο.

Τέλος, η κ. Αγιοστρατίτη, επισήμανε τη σημασία της επιτυχημένης έκβασης του σχεδίου ανασυγκρότησης αλλά υπογράμμισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων καθώς τα δύο επόμενα χρόνια είναι καθοριστικά για τη διασφάλιση της βραχυπρόθεσμης βιωσιμότητας του νησιού.

Η κ. Αγιοστρατίτη, μεταφέροντας την αγωνία των επιχειρηματιών ανέδειξε την ανάγκη παρεμβάσεων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, ώστε αυτές να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιτυχή έκβαση του σχεδίου ανασυγκρότησης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype