Σταύρος Μπένος: Τα διδάγματα του ταξιδιού από την Καλαμάτα στη Β. Εύβοια – Αναπτυξιακό Συνέδριο ΕΣΠΑ (Βίντεο Ομιλίας)

Πηγή: Θάρρος

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Καλαμάτα
Με σημαντικές επισημάνσεις και πλήθος ομιλητών και συνέδρων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την παρουσίαση του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 από την Καλαμάτα.
Με τις ομιλίες του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου και του πρώην δημάρχου Σταύρου Μπένου, να ξεχωρίζουν για την επισήμανση ορθών πρακτικών που έχουν υλοποιηθεί κατά το παρελθόν στην Καλαμάτα, άλλωστε, δόθηκε το βήμα και στους υπόλοιπους ομιλητές να μεταφέρουν θέσεις και απόψεις για τον ευρύ σχεδιασμό της χωρικής ανάπτυξης, μέσα από τους διαθέσιμους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, κατά το επόμενο διάστημα.
Το ταξίδι από την Καλαμάτα στη Βόρεια Εύβοια
Το ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Καλαμάτας, και δη το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα ανθρωποκεντρικό σχέδιο για την «αναγέννηση» της μετασεισμικής πόλης, έθεσε στο επίκεντρο της ομιλίας του ο Σταύρος Μπένος. Όπως υπογράμμισε, τέτοιου είδους πρακτικές –που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο- οφείλουν να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό των νέων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, που έρχονται το επόμενο διάστημα για την ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας μας.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις παρόμοιες μεθόδους που λαμβάνονται αυτή την περίοδο και για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, μιας και το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας, έπειτα από τους σεισμούς του 1986, αποτέλεσε τον πρώτο σχεδιασμό και υλοποίηση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης παγκοσμίως.
Από την άλλη, ο Σταύρος Μπένος έκανε εκτενή αναφορά στη σπουδαιότητα των όσων θα φέρουν οι νέες Ο.Χ.Ε., καθώς πρόκειται να αποτελέσυν «ύμνο στις συνέργειες», όπως σχολίασε, αφού θα φέρουν τη συνεργασία όλων των φορέων για την επίτευξη κοινού θετικού αποτελέσματος προς το κοινό όφελος.
Της Χριστίνας Μανδρώνη
[diazomagallery id=”dem20062022″]

Μπορείτε στη συνέχεια να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Σταύρου Μπένου (ΔΙΑΖΩΜΑ).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype