Στη Βόρεια Εύβοια η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα της χώρας

Πηγή: startv

Της Ιωάννας Καραγιάννη

Το έργο μιας ομάδας νέων ανθρώπων που αποτελούν τη θερμοκοιτίδα του Διαζώματος και έχουν αναλάβει να εκτελέσουν τη μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την Βόρεια Εύβοια παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Πράσινη, ψηφιακή ανάπτυξη και καινοτόμες δράσεις είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η ανάπτυξη της περιοχής.

Η θερμοκοιτίδα του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ παρουσίασε τη δική της συμβολή στο έργο της αποκατάστασης και του στρατηγικού επανασχεδιασμού της περιοχής με βάση την μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο συντονιστής προγραμμάτων και επικεφαλής της θερμοκοιτίδας “D-Hub”, Ευδόκιμος Φρέγκογκλου, και ο επικεφαλής της Επιτροπής, Στάυρος Μπένος, αναφέρθηκαν στους άξονες τους έργου για την Βόρεια Εύβοια, τον πολιτισμό, τις υποδομές, την αγροδιατροφή, την εκπαίδευση, το μάρκετινγκ.

Πρωτοπόρο έργο θα είναι η δημιουργία της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στη χώρα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και την αξιοποίηση της βιομάζας. Η τροφοδότηση της Βόρειας Εύβοιας με αυτού του είδους εναλλακτικής ενέργειας θα ξεκινήσει από το 2023 και μετά. Θα είναι δωρεάν για τους πυρόπληκτους, τις ευάλωτες ομάδες, τις υποδομές των δήμων. Οι υπόλοιποι θα πληρώνουν ένα πολύ μικρό αντίτιμο. 

[diazomagallery id=”dem18052022″]
Δείτε ακόμη: 

Ρεπορτάζ στο Δελτίο Ειδήσεων star  Κεντρικής Eλλάδας στο 25:17 https://www.dailymotion.com/video/x8ax4w6

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype