Τα αγριολούλουδα της Βόρειας Εύβοιας με τον χρωστήρα των μαθητών»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια», το οποίο σχεδιάστηκε ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας και εμπλουτίσθηκε με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προσανατολίζεται: α) στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, τις επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία, β) στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων αναφορικά με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και γ) στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών και στην ανάληψη δράσεων προκειμένου να γνωρίσουν τη φυσική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους, να την αναδείξουν και να την προστατεύσουν. To πρόγραμμα απευθύνεται: στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, στις ελληνόγλωσσες σχολικές μονάδες του εξωτερικού και ιδιαιτέρως στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» και της θεματικής ενότητας «Τα αγριολούλουδα της Βόρειας Εύβοιας», δημιουργήθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών αφίσα με το προαναφερθέν  θέμα.

Για τη δημιουργία της, χρησιμοποιήθηκαν ζωγραφιές των μαθητών, όπου με ειδική επεξεργασία τοποθετήθηκαν πάνω σε φωτογραφία που δείχνει φυσικό περιβάλλον από το χωριό μου, την Κοκκινομηλιά, της Βόρειας Εύβοιας. Συμμετείχαν  μαθητές από τρία σχολεία του δικτύου: Δημοτικό Σχολείο Ωρεών, 39ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και 11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, με συντονιστές της δράσης, τις εκπαιδευτικούς Τσελίκα  Χριστούλα, Γεωργαντή Ελευθερία και Θάνου Δέσποινα, αντιστοίχως.

Στη δράση αυτή οι μαθητές αναζήτησαν και την ονομασία των αγριολούλουδων, μέσω διαδικτύου ή με πληροφόρηση από τους παππούδες και γιαγιάδες.

Η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών

Τσελίκα Χριστούλα

[diazomagallery id=”dt14032022″]

Δείτε περισσότερες δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype