Βόρεια Εύβοια: O νέος οδικός «κορμός» προς την Χαλκίδα μήκους 56 χιλιομέτρων

Πηγή: CNN.gr

Λεπτομέρειες για το κυβερνητικό σχέδιο ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ευρεία και πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ιστιαία. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο νέο οδικό άξονα που θα μειώσει σημαντικά τη διαδρομή από την βόρεια Εύβοια προς την Χαλκίδα, εκτιμώντας ότι «θα αλλάξει τελείως τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στην βόρεια Εύβοια».

«Η οδική πρόσβαση παραμένει το κλειδί για την μετάβαση της βόρειας Εύβοιας σε μία νέα αναπτυξιακή εποχή. Γι’ αυτό και το έργο αυτό θα το δρομολογήσουμε και θα είναι το σημαντικότερο έργο υποδομής, το οποίο θα συνδεθεί τελικά με το σχέδιο για την Εύβοια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Μιλάμε για ένα δρόμο 56 χιλιόμετρα, μιλάμε για μία νέα χάραξη η οποία θα μειώσει σημαντικά τη διαδρομή από την βόρεια Εύβοια προς την Χαλκίδα και σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Χαλκίδας, την παράκαμψη των Ψαχνών, θα αλλάξει τελείως τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στην βόρεια Εύβοια. Ένα έργο με εξασφαλισμένους πόρους, το οποίο θα σπάσει την οδική απομόνωση της βόρειας Εύβοιας και θα καταστήσει την υλοποίηση όλου του υπόλοιπου σχεδίου μας πολύ πιο εύκολη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο διακεκριμένος μελετητής, Κωνσταντίνος Ζέκκος, παρουσίασε τη δομή και τη διάρθρωση του καινούργιου οδικού δικτύου σε συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας για τους οδηγούς, παρομοιάζοντας τα χαρακτηριστικά του δρόμου που θα δημιουργηθεί με αυτά της Περιφερειακής Υμηττού.

Ο νέος άξονας θα έχει ως αφετηρία το τέλος της Παράκαμψης Ψαχνών και θα είναι συνολικού μήκους 56 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το νέο τμήμα είναι 47 χλμ., ενώ τα υπόλοιπα 9 χλμ. αντιστοιχούν σε αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Στη βάση της πρότασης αυτής προβλέπεται σύντμηση του χρόνου που απαιτεί η διαδρομή κατά 40 λεπτά.

Περαιτέρω ανακοινώσεις για το έργο αναμένονται τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Η νέα πλατφόρμα διαβούλευσης «Ευβοια Μετά»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, ανακοίνωσε ότι από σήμερα λειτουργεί η πλατφόρμα της διαβούλευσης «Ευβοια Μετά».

Ο κ. Μπένος κάλεσε όλους τους πολίτες πολίτες, τους φορείς, τους επαγγελματίες, τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, τις επιστημονικές οργανώσεις και την Κοινωνία των Πολιτών να υποβάλουν τις παρατηρήσεις – προτάσεις τους, τις οποίες εν συνεχεία θα αξιοποιήσουν οι μελετητές για να εξειδικεύσουν την προτεινόμενη αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας και το σχέδιο δράσης για την αναγέννηση της βόρειας Εύβοιας.

«Στη δημόσια ζωή μου έχω κάνει 300 μελέτες, δεν μου έχει μείνει ούτε μία στο ράφι, γιατί πάντα δούλευα με αυτό τον τρόπο. Δεν ξεκινούσα μελέτη αν δεν είχε αυτές τις προϋποθέσεις. Στο τέλος ή όχι, όλα τα έργα που θα έχει να ξέρετε θα είναι εγγυημένα», επισήμανε ο κ. Μπένος.

«Βεβαίως, το λέω και για τους τοπικούς φορείς, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση και για εκείνους από το τελικό πρόγραμμα που θα εγκριθεί προς το τέλος του χρόνου, θα είναι ένα έργο το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει στο διηνεκές γιατί θα είναι στην αγκαλιά των αδιατάρακτων θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόσθεσε δε ότι «από τα μέλη της Επιτροπής δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ αμοιβή κανένας, όλοι είναι εθελοντές».

[diazomagallery id=”dem14122021″]

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype