Υπογραφή σύμβασης από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Marketing της Βόρειας Εύβοιας

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Στρατηγικός Σχεδιασμός Marketing για την ανάδειξη  της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Εύβοιας», ανάμεσα στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την εταιρεία «MARKETING GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρος Μπένος, σε συνέχεια της παρουσίασης του Προγράμματος που έκανε στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Αύγουστο, ανέλαβε την ευθύνη να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των μελετών από ιδιωτικές δωρεές και να ολοκληρωθεί η υπογραφή τους έως το τέλος του Οκτωβρίου 2021. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, έχει διατάξει και όλες τις δυνάμεις του Διαζώματος και είναι συγκινητικό για όλη την οικογένεια του Διαζώματος, ότι ο κύριος όγκος των μελετών θα χρηματοδοτηθεί από τα Εταιρικά του Μέλη. Όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες θα προσφερθούν δωρεάν στα αρμόδια Υπουργεία, σύμφωνα με τις παραδόσεις του Διαζώματος.

Το παραπάνω πρόγραμμα έχει ολιστικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και το όχημα για την υλοποίησή του είναι το σπουδαίο εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.), που δεσπόζει στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027. Το νέο Ε.Σ.Π.Α. βασίζεται στους κύριους άξονες της Ευρωπαϊκής στρατηγικής (smart, green, place-based) για μια ήπιας μορφής ανάπτυξη, που θα αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες, θα προωθεί την κοινωνική συνοχή και θα βασίζεται στην εδαφικότητα και την τοπική συμμετοχή για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων.

Στο επίκεντρο του προγράμματος ανασυγκρότησης είναι οι μελέτες όλων των θεματικών κύκλων (το Νέο Δάσος, οι Υποδομές, η Αγροδιατροφή, ο Τουρισμός κ.ο.κ.) βλ. εδώ.

Μία από τις κορυφαίες μελέτες του Προγράμματος Ανασυγκρότησης είναι αυτή για τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό Marketing για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Εύβοιας», η οποία έχει ως στόχο να «τοποθετήσει» τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας στην ευρύτερη περιοχή τους διερευνώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες ανάπτυξης θεματικών μορφών τουρισμού για την προσέλκυση  αυξημένης, σε σχέση με τα προ της καταστροφικής πυρκαγιάς επίπεδα, ζήτησης, εσωτερικής και διεθνούς.

Η Μελέτη, συγκεκριμένα,  θα εκπονηθεί λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  • Δεν θα αναφέρεται μόνο στην πληγείσα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές περιοχή των δύο Δήμων (Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης) αλλά θα τους «τοποθετεί» στην ευρύτερη περιοχή τους (μέσω των επιδράσεων, που ασκούνται  ή είναι δυνατόν ν’ ασκούνται επ’ αυτών πχ υποδομές, τουριστικά ανεπτυγμένα τμήματα κλπ).
  • Η Βόρεια Εύβοια δεν είναι καθιερωμένος τουριστικός προορισμός εισερχόμενου τουρισμού και επομένως θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες ανάπτυξης θεματικών μορφών τουρισμού για την προσέλκυση  αυξημένης, σε σχέση με τα προ της καταστροφικής πυρκαγιάς επίπεδα, ζήτησης, εσωτερικής και διεθνούς.
  • Η προσέγγιση της Marketing Greece θα συνεκτιμά  και τους παράγοντες της τρέχουσας  τουριστικής συγκυρίας (covid 19),  όπως διαμορφώθηκε  κατά την τουριστική περίοδο 2021 για τη Χώρα μας, αλλά και τις σταδιακά διαμορφούμενες τάσεις στο διεθνή και τον ελληνικό τουρισμό.
  • Θα πρέπει να αξιοποιούνται στο πλαίσιο της μελέτης τα συμπεράσματα από    επιτυχημένες διεθνώς πρακτικές στον τομέα της ανάκαμψης τουριστικών προορισμών μετά από φυσικές καταστροφές (benchmarking report της εταιρείας Toposophyμιας συμπληρωματικής μελέτης που πρόκειται να ανατεθεί).

Η Marketing Greece  θα εκπονήσει τη μελέτη για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Marketing σε διάστημα δέκα μηνών και το κόστος εκπόνησής της ύψους 30.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) θα διαθέσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.), που είναι Εταιρικό Μέλος του Διαζώματος.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί το Ξ.Ε.Ε. για τη διαχρονική συμβολή του στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης και ποιοτικά αναβαθμισμένης τουριστικής «εμπειρίας» στην Ελλάδα και για την σπουδαία του υποστήριξη στην οικοδόμηση του σχεδίου αναγέννησης των πυρόπληκτων περιοχών, που προσβλέπουμε να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον, περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους της σύμβασης, εδώ.

[diazomagallery id=”dt21102021″]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
WhatsApp
Skype